Hajautettu rahoitus voi olla tulevaisuus, mutta koulutus puuttuu edelleen

Koulutus ja saavutettavuus ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta DeFi olisi helpompi saada saataville tuleville yksityissijoittajille.

Perinteisillä rahoitusmarkkinoilla harjoittamisesta on tullut vähemmän houkuttelevaa kuluttajille ja institutionaalisille sijoittajille myöhään. Uusia mahdollisuuksia on runsaasti, ja hajautettu rahoitus saa paljon huomiota.

Kyseinen uusi liike ei kuitenkaan ole ilman riskejä ja puutteita

Vuosikymmenien ajan kuluttajat ja institutionaaliset sijoittajat ovat tutkineet monia erilaisia vaihtoehtoja, joita heille on esitetty rahoitusmaailmassa. Tämä lähestymistapa on toiminut melko hyvin, koska säästötililtä voisi jopa ansaita passiivisia tuloja. Nykyään asiat näyttävät hyvin erilaisilta, koska monet pankit perivät negatiivisia korkoja ja jatkavat asiakkaidensa hyväksikäyttöä .

Toinen ongelma, joka lisää keskitetyn rahoituksen houkuttelevuutta, on teollisuuden jatkuvat esteet. Tarkemmin sanottuna pankit joutuvat ratkaisemaan oikeudenkäynnit säännöllisesti, lähinnä väärinkäytösten vuoksi . Tämä vaihtelee tilien avaamisesta asiakkaille heidän tietämättään, tuotteiden peittämisestä eri nimillä samalla palvelun tarjoamisesta, rahanpesusta ja niin edelleen.

Kaikesta tästä huolimatta monet ihmiset ovat edelleen uskollisia pankeilleen tai muille rahoituslaitoksilleen. Tai se oli tapana, koska hajautetulla rahoituksella on paljon kiinnostuneita ihmisiä tänään. Toisin kuin perinteinen rahoitus, DeFi: llä ei ole kohtuuttomia palkkioita, epäoikeudenmukaisia ehtoja tai taloudellista syrjäytymistä. Sen sijaan se on liike, jonka tavoitteena on tuoda rahoituspalveluja kaikille riippumatta heidän mahdollisuudestaan käyttää näitä tuotteita.

DeFi: n helpottaminen

Vaikka saattaa tuntua siltä, että hajautetulla rahoituksella on tarkoitus häiritä perinteistä rahoitusta, tehtävää on vielä paljon. Nykytilassaan DeFi palvelee ensisijaisesti käyttäjiä, joilla on riittävät tiedot kryptovaluuttamarkkinoista. Valitettavasti salausala on edelleen markkinarako vielä tänäänkin huolimatta Bitcoinin ( BTC ) ja Eterin ( ETH ) hinnoista, jotka nousivat nopeasti viime kuukausien aikana.

Itse asiassa ei ole toimivia oppaita siitä, miten valmistautua näihin uusiin taloudellisiin mahdollisuuksiin. Jokaisessa olemassa olevassa oppaassa oletetaan, että lukija tietää jo salausvaluutan yksityiskohdat, mitä ei yleensä ole.

Koulutus on ensimmäinen iso askel

DeFin monimutkaisen luonteen vaeltaminen vaatii selkeää ja ytimekästä koulutusta. Aloittavien investointien tasolle on kasvava tarve koulutusalustoille. DeFi-oppimateriaalia julkaisevien julkaisujen kasvu oli merkittävää koko vuoden 2020 ja vuoden 2021 alkupuolella. Koulutusaloitteiden tavoitteena on vähentää hajautetun rahoituksen pääsyn esteitä kouluttamalla ihmisiä kryptovaluutasta ja laajemman teollisuuden tarjoamista mahdollisuuksista. Viime kädessä DeFi: n hyvä tavoite olisi, että 100 miljoonaa muuta ihmistä olisi tallettanut vähintään yhden dollarin kukin hajautettuun rahoitukseen vuoteen 2025 mennessä. Se voi tuntua helpolta tavoitteelta, mutta miljoonien ihmisten vakuuttaminen osallistumaan tähän alaan ei ole helppoa. Monet ihmiset eivät ole vakuuttuneita kryptovaluutoista yleensä, ja he todennäköisesti tuntevat saman Defistä.

Meidän on toimialana tunnustettava, että asiat on parannettava, jotta massat ottavat sen vakavammin. Globaalin vaikutuksen saaminen monimutkaisilla rakenteilla ja tekniikoilla ja krypto-valuuttojen käyttö edellyttää selkeää ja ytimekästä koulutusta.

Suuri katalysaattori uusien koulutusaloitteiden käynnistämiseksi on äskettäinen r / Wallstreetbets ja GameStop-saaga . Ihmiset ympäri maailmaa yhtäkkiä joutuivat valta-asemaan saamaan rahoitusmarkkinat tanssimaan sävelensä mukaan. Se kuvaa tarvetta tehdä rahoitusmarkkinoista kaikkien saataville, mutta nykyinen rahoitusala ei aina salli tämän tapahtua. Tämä kävi ilmi, kun useat palveluntarjoajat keskeyttivät GameStop-osakkeiden kaupankäynnin suurempien sijoittajien suojaamiseksi. Se on erinomainen esimerkki siitä, kuinka epäoikeudenmukainen rahoitusala voi olla.