Efter Trump forbyder Twitter Bitcoin Maximalist Pierre Rochard

Den populære Bitcoin-influencer Pierre Rochard blev fanget i Twitters begrænsningsrampage i valgugen.

Præsident Trumps Twitter-konto blev forhængt, efter at han tweetede adskillige grundløse påstande om legitimiteten af denne uges valg
Midt i den hidtil usete censur havde den populære Bitcoin-talsmand Pierre Rochard også hans konto begrænset.
Begivenhederne fornyede diskussioner om Twitters kontrol over de forskellige samtaler, der sker inden for cryptoverse.

Den populære Bitcoin-influencer Pierre Rochard blev fanget i Twitters begrænsningsrampage i valgugen. Selvom han er tilbage på kvidring på tidspunktet for pressen, mindede begivenheden brugerne om Twitters magt over kryptodiskursen.

Twitter censurerer Trump fejlagtig information

Twitter censurerede for nylig et antal stærkt kontroversielle tweets fra den amerikanske præsident, Donald J. Trump. Præsidenten tweetede adskillige vildledende og ubegrundede tweets om ægtheden af denne uges valg.

For sin aktivitet gardinerede det sociale mediefirma sit indhold med følgende sætning:

„Noget eller hele indholdet, der deles i dette Tweet, er omstridt og kan være vildledende om et valg eller en anden borgerlig proces.“

Twitter forbyder Trump
Begrænsede tweets fra Donald Trumps Twitter-konto. Kilde: Twitter

På trods af tyngden af disse tweets indhold har mange, især dem i Bitcoin-samfundet, udtrykt bekymring. Og i samme uge blev et af de mest indflydelsesrige medlemmer af det samme Bitcoin-samfund fanget i censurens krydsild.
Pierre Rochard Begrænset i 24 timer

Med mere end 80.000 tilhængere er Pierre Rochard, en Bitcoin-koder og strateg på Kraken-udveksling, en af de mest åbenlyse tilhængere af den førende kryptokurrency.

I går begrænsede Twitter imidlertid sin konto. Det sociale mediefirma nævnte „usædvanlig aktivitet på kontoen“ som årsag til blokken.

Selvom årsagerne er uklare, skabte Rochard splittelse ved at fortælle medlemmer af en nyoprettet Telegram-gruppe kaldet „Bitcoin Twitter-backup“, at det var „masserapportering fra Ethereans.“ Han sagde:

„ETH-poseholdere bliver salte og organiserer sig til masserapport med falske beskyldninger.“

Han citerede en nylig tweet, der sammenlignede ETH 2.0-indskudskontrakter med den berømte Eagles-sang, Hotel California, og fortalte sine tilhængere, at de aldrig kan vende tilbage til ETH 1.0 efter at have sat på den nye ETH 2.0-fyrkæde.

Senere i samme diskussion indrømmede Rochard, at Twitter forklarede „intet“, og at „“ moderationen „er bevidst uigennemsigtig, så de kan gøre deres ting, mens de gemmer sig bag ToS og“ algos. „“

Han spøgte endda med, at han blev forbudt, fordi „Kamala Harris rapporterede [hans] konto, fordi hun er en betjent.“

På trods af manglen på beviser bag mange af Rochards påstande dukkede begivenheden nye spørgsmål op om det sociale mediefirma’s monopol på kryptodiskursen.

Udi Wertheimer, en anden erfaren udvikler, fortalte i samme Telegram-gruppe:

”Twitter er et fantastisk værktøj til at lære om Bitcoin, men giver også Twitter alt for meget magt. På ethvert tidspunkt i fremtiden kan det beslutte at censurere Bitcoin-fortællinger, der ikke spiller sammen med Twitters fremtidige interesser. ”