Cointelegraph Consulting: Overweldigende bullish sentiment blijkt weer eens kostbaar

Analyse van het sentiment en de gegevens op de keten laat zien dat er waarschijnlijk een correctie heeft plaatsgevonden. Is er nog ruimte voor groei?

Volgens gegevens verzameld van meer dan 1000 crypto social media kanalen, paste het gemiddelde publiekssentiment ten opzichte van Bitcoin zich aan van licht stijgend tot overweldigend stijgend in de dagen voorafgaand aan de dramatische terugtrekking van donderdag, wat een afspiegeling is van de niveaus die eerder werden waargenomen tijdens de koerstoppen van respectievelijk mei en augustus.

De laatste bevindingen van Santiment, gepubliceerd in de tweewekelijkse nieuwsbrief van Cointelegraph Consulting, gaven aan dat met zowel korte- als langetermijnhouders van Bitcoin in een positie van +15% en +63% winst, de kans op het maken van winst hoog werd. Om het nog onheilspellender te maken, was het financieringspercentage op de derivatenmarkt van Bitcoin drie maanden hoog op Bitmex, Kraken en Binance. De dekkingsgraad is de prijs die door de ene kant van de eeuwigdurende contracten aan de andere kant wordt betaald, waardoor de koers van de contracten dicht bij de onderliggende referentieprijs blijft. Een grote dekkingsgraad is een teken dat er een grote toename is van lange voorspellingen op de beurzen, wat de frequentie van massale liquidaties kan versnellen in het geval van een koerscorrectie.

Ander nieuws uit de wereld van de wetgeving en de bedrijfsblokkades toont aan dat de mode een doelwit wordt voor blokkadesystemen, waarbij VeChain een straatkledingcollectie aandrijft en IBM een samenwerkingsverband aangaat met een textielgigant. De Japanse financiële reus SBI kondigde hun Bitcoin System-uitleendienst aan, wat aantoont dat de uitleentrend van DeFi naar traditionele instellingen zou kunnen lekken.

Lees hier de volledige nieuwsbrief editie voor meer nieuws en signalen, compleet met gedetailleerde grafieken en afbeeldingen.

Cointelegraph’s Market Insights Newsletter deelt onze kennis over de fundamenten die de markt voor digitale activa in beweging brengen. Met marktintelligentie van een van de toonaangevende analytische aanbieders in de sector, Santiment, duikt de nieuwsbrief in de nieuwste gegevens over het social media sentiment, on-chain metrieken en derivaten.

We bespreken ook het belangrijkste nieuws uit de sector, waaronder fusies en overnames, veranderingen in het reguleringslandschap en bedrijfsblokketenintegraties. Meld u nu aan om als eerste deze inzichten te ontvangen. Alle voorgaande edities van Market Insights zijn ook beschikbaar op Cointelegraph.com.