Boomer och Gen-X intresse för Bitcoin-surges under Pandemic

Boomers och Gen-X-investerare har ökat sina Bitcoin-investeringar med en faktor nio sedan början av det globala lockdown.

De äldre generationerna har ökat sina månatliga Bitcoin-investeringar med en faktor på nio i Storbritanniens kryptohandelsapp Mode sedan början av pandemin och lockdowns

Mode Banking rapporterade att Baby Boomers (född 1946-1964) och Generation-X (f. 1965-1980) investerar betydligt större delar av sin förmögenhet till Bitcoin Revolution sedan starten av COVID-19-pandemin.

Genom att använda februari som utgångspunkt visar resultaten att investeringar från dessa generationer ökade 2,24x i mars, 4,49 gånger i april och 8,88x i maj.

Rapporten citerar dock inga dollarvärden på de relativa investeringarna, så det är svårt att avgöra hur betydande uppgifterna är.

Mode Chief Product Officer Janis Legler uppgav:

„Vi anser att det är mycket intressanta resultat, och även om orsakerna till detta kan vara många, kan de eventuellt avslöja en enastående förändring i hur investerare tänker idag, som ett resultat av den globala pandemin.“

Millennials dubbelinvesteringar varje månad

Mods siffror visar att investeringarna på appen från de yngre generationerna, Millenials och Gen-Z, redan fördubblats månad på månad före pandemin. Men innan lockdowns spenderade de äldre generationerna bara 61% mer månad till månad – vilket växte till i genomsnitt 107% månad till månad under pandemin.

Legler sa att denna ökning av intresse är mycket viktig för fortlöpande framgångar för kryptomarknaderna eftersom majoriteten av rikedomen fortfarande ägs av Boomers och Gen-X:

„Vi förväntade oss att Millennials fortsätter att köpa in cryptocurrencies, men att se mer erfarna investerare också bli allt mer intresserade av Bitcoin, är mycket lovande för branschens tillväxt.“

Morgan Creek Digital-grundare Jason Williams speglade detta känsla och sa på Twitter att den äldre generationen snart kommer att äga fler digitala tillgångar än millennials:

„Boomers och Gen X’rs kommer att flytta till att äga enorma mängder #Bitcoin och kontrollera exponentiellt mer av tillgången än millennials när det borde vara tvärtom.“