Binance laat u nu Bitcoin kopen met GBP

De crypto-ruilende reus heeft de koppelingen op zijn hoofdruil toegevoegd. Maar hoe zit het met de nieuwe Britse beurs?

In het kort

  • Binance heeft op haar hoofdbeurs koppelingen voor het Grote Britse Pond (GBP) toegevoegd.
  • De Britse beurs gaat deze zomer live en de beurs overweegt er 65 cryptocurrencies aan toe te voegen.
  • De nieuwe beurs zal gebruik maken van Europese en Britse betalingsdiensten om de opnames en stortingen van de euro en het pond te versnellen.

Slechts twee dagen na de aankondiging van een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd handelsplatform heeft cryptowisselaar Binance op zijn hoofdbeurs koppelingen voor het Britse pond toegevoegd.

Binance kondigde vandaag de noteringen van de volgende koppelingen aan: TC/GBP, ETH/GBP, XRP/GBP, BNB/GBP en GBP/BUSD. De koppelingen gingen live om 10 uur ’s ochtends UTC.

Dit voegt toe aan het bestaande rooster van fiat valuta’s van Binance, waaronder de euro, de roebel en de Turkse lire.

Britse burgers kunnen op dit moment fiat omrekenen naar crypto op Binance via Binance Jersey, dat zich tussen Engeland en Frankrijk bevindt en lage belastingtarieven heeft.

Maar de ruil is niet zo populair. Vanaf 19 Juni, verhandelde Binance Jersey slechts $320.955 in het verleden de 24 uren, volgens gegevens van CoinGecko (door vergelijking, verhandelde Binance juiste $4 miljard in de afgelopen dag, volgens gegevens van Binance-bezetene CoinMarketCap).

Binance Jersey maakt een lijst van slechts vijf munten: Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Litecoin en Bitcoin Cash. De Britse beurs van Binance is veel ambitieuzer.

De UK beurs gaat deze zomer live en de beurs overweegt om er 65 cryptocurrencies aan toe te voegen. Het wordt gereguleerd door de UK’s Financial Conduct Authority, in overeenstemming met de nieuwe anti-witwasregelgeving die in januari is ingevoerd.

De nieuwe beurs, die bedoeld is voor zowel particuliere als institutionele beleggers, zal gebruik maken van Europese en Britse betalingsdiensten om het opnemen en storten van de euro en het pond te versnellen. Op de beurs, die in eerste instantie zal worden gelanceerd als een desktopversie (met een mobiele versie die later dit jaar zal verschijnen), kunnen klanten ook hun eigen virtuele bankrekeningen aanmaken, vol met unieke sorteercodes en rekeningnummers.

Binance heeft wereldwijd vele dochterondernemingen om haar wereldwijde publiek van dienst te zijn. Binance.US, een versmalde versie van de hoofdbeurs, die voldoet aan de binnenlandse regelgeving, is eind vorig jaar gelanceerd. Het verhandelde $15 miljoen in de afgelopen 24 uur, volgens CoinGecko. Zijn andere jurisdictionele dochterondernemingen opereren vanuit Singapore, Oeganda en Korea.