Advocaten waarschuwen dat de Bitcoin-tweets van Elon Musk de woede van SEC kunnen opwekken

De ongebreidelde Twitter-activiteit van Elon Musk zou hem volgens advocaten in de problemen kunnen brengen bij de SEC.

Juridische adviseurs hebben gewaarschuwd dat Elon Musk, CEO van Tesla, onder controle zou kunnen komen te staan van de Amerikaanse Security and Exchange Commission vanwege zijn activiteiten op sociale media en openbare verklaringen over Corona Millionaire.

Op maandag 8 februari kondigde Tesla in een SEC-aanvraag aan dat het voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht en binnenkort BTC-betalingen zal gaan accepteren. Kort daarna schoten de prijzen van de activa omhoog naar een nieuw recordniveau van iets meer dan $ 48.000.

Partner bij Linklaters en voormalig afdelingshoofd van de SEC-afdeling van handhaving, Doug Davison, vertelde de Britse krant Telegraph :

„Het zou niet verrassend zijn – gezien de focus op de Tweets van de CEO, de prijsstelling van Bitcoin en recente dramatische marktbewegingen – dat de SEC hier vragen zou stellen over de feiten en omstandigheden,“

Voormalig vice-president van de Europese Centrale Bank, Vitor Constâncio, herhaalde het sentiment met de conclusie dat de „SEC dit zal onderzoeken“,

De SEC en de Commodity Futures Trading Commission hebben de mogelijkheid om onderzoek te doen als zij marktmanipulatie vermoeden.

Musk heeft op Twitter een aantal keren gesproken over Bitcoin en DOGE, wat heeft bijgedragen aan de Bitcoin-activiteit op het sociale mediaplatform die naar het hoogste niveau is gestegen

Bitcoin steeg eind januari met 20% nadat Musk #Bitcoin aan zijn Twitter-bio had toegevoegd en tweette „Achteraf gezien was het onvermijdelijk“ en eind december plaatste hij een expliciete meme waarin hij suggereerde dat hij sterk in de verleiding kwam om Bitcoin te kopen .

Het lijdt weinig twijfel dat Tesla’s publieke uitstapje naar Bitcoin heeft bijgedragen aan deze laatste prijspiek, waarbij Musk’s invloedrijke tweets over crypto aan zijn 46,5 miljoen volgers ook in staat zijn om markten te bewegen.

Hij shilling momenteel Dogecoin met deze recente tweet laat op 10 februari waarin staat dat hij het actief koopt. DOGE steeg met 13% na die specifieke tweet een paar uur geleden.